Ykkösen nousukarsinnat alkuun hienolla vierasvoitolla

26.8.2024

Tahko - ViU 0 - 1 (5-10 ja 3-3)

Viinijärven Urheilijoiden naisten joukkue aloitti ykköspesiksen nousukarsinnat arvokkaalla vierasvoitolla Hyvinkään upealla Pihkalan pesäpallostadionilla. Kovalyöntinen Tahkon kotijoukkue sai taipua tasaisessa taistelussa jaksoin 0-1.

Rilla Mehtätalo ratkaisi avausjakson

Avara sekä kimmoisa kenttä, jossa käytännössä jokaisella läpilyönnillä tulee kunnari, asetti ulkopeliin erilaisen lähtökohdan, jossa tietyt pallot piti pelata yksinkertaisesti passiivisesti. Toki liian varovaisesti ei myöskään saanut pelata. Tässä onnistuttiinkin koko pelin aikana hyvin ja Hyvinkää jäi 14:sta kolmostilanteeseen kun itse saatiin etenijä kolmoselle 21 kertaa.

Ensimmäisessä sisävuorossa toinen kärki järjestelee etutilanteen, jossa Sole Riissanen haastaa etukenttää. Kolmoselle tulee harhaheitto ja sen seurauksena Kiira Turunen sekä Amanda Piiroinen tuovat Viinijärven ensimmäiset juoksut. Hetken päästä Neea Kangas lyö kakkosjatkeelle ja Sole Riissanen tuo tilanteeksi 0-3. Toisessa sisävuorossa kotijoukkueen vaarallinen ja nopea kärki toimii. Kahdella läpilyönnillä tilanne hetkessä tasan 3-3. Tasoittavalla sisävuorolla Jenna Storhammar lyö ja Tiia Rinkinen tuo Viinijärven uudestaan johtoon 3-4. Seuraava ulkovuoro pelataan hienosti lukkari Amanda Piiroisen johdolla ja Hyvinkää jää juoksuitta. Sole Riissanen lyö pallon kakkosrajasta läpi ja kiertää tyhjään kenttään kunnarin ja tilanne vieraille 3-5. Jatkuvaa ajolähtötilannetta tulee purkamaan jokeripelaaja Rilla Mehtätalo. Pallo painuu takakentästä läpi, tuloksena kunnari ja kolme tavallista eli yhteensä neljä juoksua. Pihkalan taulu näyttää 3-9. Tiia Rinkinen kotiuttaa vielä Rillan, Viinijärvi johtaa 3-10. Tahko tulee viimeiseen sisävuoroon, jossa "Pinkit" suojelevat johtoasemaansa. Tahko tekee kahdella hienolla yksittäisellä lyönnillä vielä tilanteeksi 5-10, mutta mitään hätää ei Viinijärvellä ole. Jakso loppuu takapaloon kakkoselle ja ensimmäiseen ansaittuun sarjapisteeseen .

Toisella jaksolla molemmat parantavat ulkopeliä

Toisella jaksolla on tilanteiden saanti huomattavasti vaikeampaa ja kumpikin pystyy parantamaan ulkopeliään, jossa tehdään välillä hienoja suorituksia molemmin puolin. Viinijärvi aloittaa juoksujen teon ensimmäisessä sisävuorossa. Elsa Pippolan hienolla lyönnillä Sini Suihko tuo tilanteeksi 0-1. Toisessa sisävuorossa jokeripelaaja Jenna Storhammar lyö samaan paikkaan Aamu Riissasen tuodessa numeroiksi 0-2. Toisessa sisävuorossa Tahko kaventaa tilanteeksi 1-2. Neljännessä sisävuorossa Tiia Rinkinen haastaa kauimmaista linjapelaajaa ja Sini Suihko syöksyy tilanteeksi 1-3. Tasoittavalla vuorolla Hyvinkää tulee mukaan vielä voittotaisteluun ja nousee tasoihin luvuin 3-3. Tällä kertaa painetila ja ottelun ratkaisut menevät ulkokentän hyväksi Lukkari Amanda Piiroisen syöttö aiheuttaa lyöjälle palon ajolähtötilanteessa ja samalla muiden etenijöiden pitäisi edetä, joten ottelu päättyy siihen. Viinijärvi voittaa ottelun 0-1 ja ottaa kaksi sarjapistettä ja pitää Tahkon nollilla.

Koko joukkueen hieno taistelu

Upea voitto ja tärkeät kaksi sarjapistettä takaavat hyvät lähtökohdat ykköspesiksen noususarjaan ja tästä on hyvä jatkaa. Mikä parasta, pystymme vielä selkeästi parantamaan niin ulko- kuin sisäpeliä ja pieniä muutoksia onkin luvassa. Varmasti jännittävä ensimmäinen peli on nyt myös pelattu alta pois ja huomattu että mahdollisuus tavoitteeseen parani entisestään.

Palkitut

Ykkösellä muistettiin hienosti toisessa kärjessä pelannutta Sole Riissasta, joka vaihteli hyvin etenijöitä eteenpäin, lyöden tyhjään kenttään kunnarin ja tuomalla kaksi juoksua. Sole oli myös ratkaisuhetkillä hienosti palloissa kiinni vaativalla 2-kopparin paikalla Pihkalan ympäristössä. Toisen palkinnon sai jokeripelaaja Rilla Mehtätalo, joka ratkaisi ensimmäisen jakson ja löi muutenkin vaarallisesti koko pelin ajan. Rilla löi kunnarin ja kolme tavallista juoksua sekä toi kaksi juoksua. 

Pelit jatkuvat lauantaina 31.8. klo 15.00 Viinijärven Pallokentällä Alajärveä vastaan.

Nyt tarvitaan kaikkien tukea ja kannustusta kohti ykköspesisunelmaa.