ViU lunasti paikan Ykköspesikseen

8.9.2024

ViU naisten suomensarjajoukkue teki historiaa lunastamalla paikan Ykköpesikseen kaudelle 2025. Tahtumaa oli todistamassa hienot 387 katsojaa

NSS ViU - Oulainen 2-0 (17-0, 11-5)

Viinijärvi nousi Ykköspesikseen neljänsadan katsojan edessä. Ottelutauolla ilmoitettiin katsojamääräksi 387, mutta toisen jakson aikana porukkaa tuli vielä lisää ja epävirallinen laskutustoimitus kertoi, että paikalla olisi ollut yli 420 katsojaa.

Itse otteluun kotijoukkue oli valmistautunut todella hyvin ja se näkyi myös otteissa. Ainoastaan toisen jakson alussa Oulainen karkasi 0-5 johtoon, mutta tästä ei Viinijärvi häkeltynyt. Itse asiassa ne olivat ainoat Oulaisen juoksut koko ottelussa. Viinijärvi vei ottelun kolmostilanteet selkeästi 35 - 10. Kahden kärjen sisäpeli pyöri mallikkaasti koko ottelun läpi. Toki pitää muistaa, että Oulaisella ei ollut peliin isompaa panosta, mutta se ei vähennä yhtään voiton arvoa. Ulkopelissä kaikki hoitivat omat tehtävänsä mallikkaasti toisen jakson yhtä vuoroa lukuun ottamatta. Varsinkin avausjaksolla etukentällä Elsa Pippola ja linjapelaaja Neea Kangas pääsivät hyvin koviin vaihtolyönteihin kiinni ja polttivat etenijöitä kilvan. Toisella jaksolla taas etukentän Sini Suihko oli pääroolissa torjumalla kovat läpilyöntiyritykset menopuolelta ja polttamalla vastustajan etenijät. Ykköspesiksen nousu huipentui, kun Neea Kangas heitti pallon kakkospesälle Ada Reijoselle ja syntyi Oulaisen viimeinen palo. Tasoittavaa sisävuoroa ei enään tarvittu. Sisäpelissä kärki Sini Suihko toi viisi juoksua. Siniä vei vahvasti eteenpäin Aamu Riissanen, joka löi kunnarin ja yhden tavallisen ja toi itse kuusi juoksua. Toisen jakson alussa kunnarillaan takaa ajon aloittanut Sole Riissanen löi lisäksi kaksi juoksua ja toi kolme juoksua. Jokeri Jenna Storhammar kotiutti viidesti ja Elsa Pippola neljästi. Toinen lyöjäjokeri Rilla Mehtätalo onnistui lyömään kolme juoksua.

Palkitut:

Viinijärveltä Elsa Pippola ja Aamu Riissanen

Oulaisilta Janette Rajaniemi ja Saana Ahvenlampi

Viinijärvi voitti noususarjassa kolme ottelua

Avauskierroksella voitettiin Hyvinkää vieraissa ja sitten kotona kaatui toinen nousijajoukkue Alajärvi. Noususarjan musta hetki tapahtui Mynämäellä, missä ei saatu parasta irti ja kotijoukkue oli selkeästi parempi. Viimeisessä kotiottelussa Oulainen voitettiin ja se varmisti nousun ykköspesikseen kaudelle 2025.

Nyt on joukkueella ansaittu juhlan aika, jonka jälkeen aloitetaan valmistautuminen uudelle sarjatasolle. Uutisia päivitetään tänne seuran sivuille.

Lopuksi kaikille joukkueen matkassa mukana olleille isot ja nöyrimmät kiitokset.