10.7.2024

Tarvittiin toisen jakson neljännen tasoittava,

että liitolle menossa ollut pistekin haalittiin ViU:n bussiin.

NSS Kitee - ViU 0 - 2 (3-12, 3-7)

Tiistai-iltana pelattiin Kiteen perinteikkäällä Rantakentällä ja loppujen lopuksi matkaan tarttui täydet kolme sarjapistettä. Avausjakso alkoi tiukasti. Toiseen vuoropariin tultiin Viinijärven johdossa 0-1. Toisessa vuoroparissa saatiin sisäpeli pyörimään ja kuusi eri lyöjää sai lyödä juoksun ja tilanne oli hetkessä 0-7. Loppujakso mentiin sopuisasti ja jakso selvästi Viinijärvelle 3-12. Toisen jakson alussa jokerikaksikko Jenna Storhammar ja Rilla Mehtätalo onnistuivat kotiutuksissaan. Näin Viinijärvi siirtyi 0-2 johtoon. Jakso eteni aina tarkalla ulkopelillä kolmannen tasoittavalle, jolloin Kiida Helminen kotiutti Sini Suihkon ja tilanne 0-3. Kitee tuli päättäväisesti neljännen aloittavaan ja teki yksitellen kolme juoksua ja nousi tasatilanteeseen 3-3. Viinijärvi halusi vielä voittaa myös toisen jakson ja päättäväisesti lähdettiin hakemaan lisäpistettä ja voittojuoksua. Nopeasti saatiin ajolähtötilanne rakennettua, vaikkei ihan pelisuunnitelman mukaisesti. Jenna Storhammar löi pallon kakkospuolelle taakse kopparin eteen ja kun juoksusta pelattiin, lähti koppari oikeaoppisesti riskillä hakemaan merkattua lyöntiä. Tällä kertaa pallo pitkälle maisemiin; tuloksena kunnari ja kolme tavallista juoksua ja jaksovoitto Viinijärvelle 3-7.

Ottelun palkitut:

Kiteeltä Inka Havukainen ja Ida-Sofia Lehto ja Viinijärveltä Kiida Helminen sekä Sini Suihko. Molempien joukkueiden lukkarit, Kiteeltä Tuuli Riikonen ja Viinijärveltä Sara Rosti, voivat olla myös tyytyväisiä omaan peliinsä. Kärkenä 100 prosenttisesti pelannut Sini Suihko toi neljä juoksua ja kentälle yhden ottelun huililta palannut Martta Muuttoranta toi myös neljä juoksua. Sisäpelissä Aamu Riissanen rakenteli hyvin tilanteita ja keräsi ottelusta peräti 11 kärkilyöntiä. Sisäpelissä tehokkaimmat olivat Kiida Helminen, joka löi viisi juoksua ja jokeri Jenna Storhammar tehoilla 1+6 eli seitsemän lyötyä juoksua. Kotijoukkueen jokerina pelannut Inka Havukainen löi kolme juoksua.

Pelit jatkuvat vieraspelillä Sotkamossa.

Keskiviikkona 17. 7. ottelut jatkuvat Sotkamon Jymyn vieraana.