Tuuli Riikonen ja Sole Riissanen pelaajasopimuksiin.

22.9.2024

Kiteen Pallon kasvatti, vasta 16 - vuotias lukkarilupaus Tuuli Riikonen, siirtyy suunnitelman mukaisesti Viinijärven Urheilijoihin ja naisten Ykköspesiksen harjoitusryhmään yhden vuoden sopimuksella. 

 

Tuuli pelasi jo viime kaudella valtaosan nuorten Superpesiksen peleistä Viinijärvellä lukkarina. Hän onnistui mainiosti myös naisten suomensarjassa Kiteellä. Tuuli pelasi kaikki ottelut vaativalla lukkarin paikalla. Tuuli tunnetaan kovana harjoittelijana ja tarkoitus on ottaa seuraavat kehitysaskeleet eteenpäin omalla urallaan. Ykköspesis sopii täydellisesti omaan pelaajapolkuun. Tuuli ei kuvia kumarra, vaan lähtee tosissaan taistelemaan pelipaikasta. Ensi kauden isoja tavoitteita on kokonaisvaltainen pelin kehittäminen ja määrätietoisen fysiikka harjoittelun tuominen mukaan lajiharjoittelun tueksi. Sisäpelissä on myös tarkoitus hakea lisää vastuuta. Takatilannepelaaminen tulee olemaan lähivuosien kehityskohde. Tuuli pelasi kuluneella kaudella muiden ikäluokan huippujen kanssa nuorisoleirillä Hyvinkäällä C-Ikäisten kilpasarjan Itä - Länsi ottelussa koko pelin onnistuneesti lukkarina.

Sole Riissanen jatkaa myös Viinijärvellä yhden vuoden jatkosopimuksella. 

Isoja harppauksia urallaan eteenpäin ottanut Sole lähtee kohti tulevaa uutta sarjatasoa täynnä intoa ja motivaatiota. Kovan fysiikan omaava 17 - vuotias Sole pelaa ulkokentällä 2 - kopparina ja kyseisen pelipaikan pelaamista lähdetään kehittämään ja hakemaan rohkeasti rajoja. Heittovoimaa löytyy jo hyvin kovan fysiikan johdosta. Sivuttain pelaaminen on helppoa ja vaivatonta hyvän liikkumisen vuoksi. Isoimmat kehityskohteet ulkopelissä ovat ehdottomasti syvyys pelaamisessa ja palloihin kiinni pääsemisessä, jota varmasti tulee myös auttamaan linjapelaamisen vaatimustason nostaminen. Sisäpelissä jatketaan eteenpäin 2-tilanteen vaihtajana ja jatkossa myös kovien lyöntien osuus tulee näkymään Solen harjoittelussa. Sole on sisäpelissä monipuolinen pelaaja ja antaa erilaisia vaihtoehtoja varsinkin hyvän etenemisen johdosta.

Tuuli ja Sole tunnetaan myös kovina harjoittelijoina ja ovat rohkeasti tuoneet esille omat henkilökohtaiset tavoitteet pelata tulevaisuudessa Superpesistä, johon molemmilla on täydet mahdollisuudet kunhan vaan terveyttä ja intoa riittää.

Nyt on valmiina viisi pelaajasopimusta Ykköspesikseen.