Nuorten Superille vierasvoitto vesisateessa!

13.7.2024

Pattijoki kaatui kovassa vesisateessa kotiutuskisan jälkeen!

Pattijoki - ViU 1-2 (1-6,3-1,2-3)

Koko ottelun kestänyt vesisade vaikutti varmasti molempien joukkueiden sisäpeliin ja syöttötuomarilta pyydettiin jatkuvasti lupaa käsien kuivaamiseen jotta mailat pysyivät kädessä ja siinä myös hyvin onnistuttiin. Kumpikin jakso ratkesi molempien joukkueiden yhteen onnistuneeseen sisävuoroon.

Avausjakso ratkeaa kolmannessa sisävuorossa

Viinijärvi tuli kolmannen tasoittavalle sisävuorolle 1-0 tappio tilanteessa. Sara Rosti ja Aamu Riissanen onnistuivat tärkeissä kovissa vaihtolyönneissään ja saatiin rakennettua ottelun ensimmäinen vierasjoukkueen ajolähtötilanne. Jokerina pelannut Tua Riissanen löi sovittuun paikkaan ja Martta Muuttoranta syöksyi tärkeän avausjuoksun. Heti perään Kiida Helminen löi läpi kolmospuolelta ja Sara Rosti juoksi Viinijärven johtoon. Pelattiin ottelulle harvinaista pitkää vuoroa ja jokeri Sonja Purmonen iski pallon takaa maisemiin tuloksena kunnari ja yksi tavallinen juoksu ja tilanne jo 1-4. Martta Muuttoranta haastoi Pattijoen linjaa ja Purmonen toi tuplajuoksun ja vielä perään jokeri Jutta Honkanen teki samoin ja Ada Reijonen juoksi jakson voittolukemat 1-6. Loppu kestettiin helposti hyvin pelanneen lukkarin Tuuli Riikosen johdolla.

Toisen jakson alussa Pattijoki karkaa

Toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossa Pattijoki pelaa pitkän sisävuoron ja tekee yksittäisillä lyönneillä kolme juoksua ja karkaa 3-0 johtoon. Sisäpelissä kun saatiin kolmostilanne rakennettua niin vuoropari loppui takapaloilla joihin myös varmasti vaikutti osittain märkä keli. Kolmannessa vuoroparissa saatiin hetkellinen painostus ja Tua Riissanen löi kavennusjuoksun jakso kuitenkin kotijoukkueelle 3-1.

Kotiutuskisa aloitetaan sisällä

Viidestä parista saadaan tehtyä kolme tärkeää onnistumista. Ensimmäisessä parissa Aamu Riissanen laittaa polttolinjan suorittamaan ja Sara Rosti juoksee avausjuoksun. Neljäntenä vuorossa ollut Ada Reijonen lyö hienosti linjan yli kakkospuolelle ja Sonja Purmonen juoksee tilanteeksi 0-2. Viimeisenä lyöjänä Tuuli Riikonen lyö merkistä kolmossaumaan ja Viivi Hirvonen tuo kolmannen juoksun.

Ada Reijosen johdolla ulkokenttä kestää

Pattijoki hyökkää merkatuilla lyönneillä kakkospuolelle joista Ada polttaa etenijät kotipesän kynnykselle. Ennen viimeistä paria ViU johtaa 1-3 ja kotijoukkueen pitää saada kunnari jotta peli jatkuisi. Kenttä laitetaan suojelemaan rajoja. Hyvä lyönti tulee vielä kotijoukkueen Enni Nissilältä ja kavennusjuoksu. Viinijärveläiset toimittavat pallon oikeaoppisesti pesälle ja kotiutuskisa päättyy 2-3 ja mukavat kaksi sarjapistettä.