Nuorten Superille jaksopiste Lapualta

18.6.2024

Lapua - ViU 2-1 (12-5, 1-9, 3-2)

Maanantai-iltana pelattiin Lapuan Pisko-Areenalla Nuorten Superpesistä ja Viinijärven Urheilijat kävi hakemassa yhden jaksovoiton ja sarjapisteen vaikka enemmänkin oli tarjolla. Voitto kariutui käytännössä avausjakson yhteen ulkovuoroon jossa Lapua teki peräti seitsemän juoksua enemmän tai vähemmän Viinijärven avustuksella. Toki kotijoukkuekin löi hyvin kun saivat hetkellisen hurmoksen päälle. Harmittavaa oli se että Viinijärvi oli karannut jo Sole Riissasen kakkospuolen kunnarilla josta syntyi kolme juoksua 0-5 johtoon. Loppujakso olikin käytännössä pelailua ja se päättyi selvästi kotijoukkueelle 12-5.

Ada Reijonen iski kaksi kunnaria

Toisella jaksolla tarkennettiin ulkopeliä ja vähän sijoittumista ja varsinkin jakson keskivaiheilla lukkari Sara Rosti järjesti Lapualle "kärpäsillään" neljä paloa. Sisäpelissä Kiida Helminen löi sovitusta paikasta lyönnin läpi ja tuloksena kolme juoksua eikä kunnarikaan ollut kaukana.  Seuraavassa sisävuorossa Ada Reijoselta upea painava kumuri takakentälle tuloksena kunnari ja kaksi tavallista juoksua, taululla tilanne 1-6. Kolmannessa sisävuorossa sama tilanne ja tällä kertaa sovitun kuvion päätteeksi Ada löi pallon kakkospuolelta maisemiin, tuloksena jälleen kunnari ja kaksi tavallista juoksua. Toinen jakso päättyi myöhemmin juuri 1-9 lukemiin Viinijärvelle.

Kotiutuslyöntikilpailussa kotijoukkue teki kolme juoksua ja Viinijärvellä onnistui kaksi ensimmäistä paria Tua Riissanen sekä Sole Riissanen kotiutuksissaan päättyi "kotari" Lapualle 3-2.

Palkitut Ada Reijonen sekä Sole Riissanen

Sisäpelissä Ada Reijonen löi 2+4 eli yhteensä kuusi juoksua. Kiida Helminen löi neljä juoksua hienoilla lyönneillä. Sole Riissanen iski kunnarin ja kaksi tavallista juoksua. Kärkenä pelannut Iiris Varonen toi neljä juoksua kuten myös Sole Riissanen.

Nuorten Superi jatkuu maanantaina 24.6. Siilinjärvellä.