Nuorten Superi otti kovan voiton. Pesäkuulat kaatui kotiutuskisan jälkeen!

28.5.2024

ViU - Jokilaakson Pesäkuulat 2 - 1 (9-6, 2-5, 4-2)

Avausjakso oli tasaista ja kumpikin joukkue vähän hermoili ulkopelissä ja tilanne oli vieraille 2-4. Kotijoukkueen toisessa sisävuorossa rupesi tapahtumaan ensiksi jokerina pelannut Tuuli Riikonen löi ja jokeri Sonja Purmonen toi kavennuksen 3-4. Tämän jälkeen hyvin lukkarina pelanneelle Jenny Niemelälle tuli pieni musta hetki ja hienosti myös lukkarina onnistunut Sara Rosti toi vapaataipaleen turvin tasoituksen 4-4. Heti perään Kiida Helminen kotiutti Aamu Riissasen ja ViU johti 5-4, samassa jatkotilanteessa tuli vielä harhaheitto ja Sole Riissanen toi tilanteeksi 6-4. Tua Riissanen kotiutti jokerina pelanneen Iiris Varosen ja huipentumana kuvassa oleva Viivi Hirvonen löi pallon pitkälle Kirkkotien varteen ja tuloksena kunnari ja yksi tavallinen juoksu ja peli oli jo 9-4. Jakson lopussa Viinijärvi pelasi varman päälle ja viimeistä sisävuoroa ei tarvinnut käyttää, oli kauden avauspiste varmistunut neljännessä pelissä.

Toinen jakso alkoi hyvin ja saatiin takatilanteet rakennettua mutta juoksu jäi ottamatta. Oma sisäpeli lähti pyörimään väärille raiteille ja Pesäkuulat karkasi tasaisesti aina 0-5 johtoon. Viimeisessä sisävuorossa päästiin Tuuli Riikosen sekä Pinja Toropaisen lyönneillä jo 2-5 tilanteeseen. Tämän jälkeen tuli kuitenkin muutama huolimattomuus ja takaaajo tyrehtyi tällä kertaa.

Kuvan Kiida Helminen onnistui kotiutuskisassa.

Jokilaakso aloitti sisällä ja teki kaksi juoksua, siirtyen 0-2 johtoon. Viinijärven takaa-ajo alkoi kolmannessa parissa, jossa Kiida Helminen kotiutti Iiris Varosen. Heti perään neljäntenä vuorossa ollut Tua Riissanen jatkoi hyviä lyöntejään ja Viivi Hirvonen toi tasoituksen 2-2.

Ada Reijonen ratkaisi!

Viimeisenä lyömään tullut Ada Reijonen löi takakentälle painuvan kumuralyönnin, joka pomppasi kopparin yli. Sonja Purmonen juoksi kotipesään voittojuoksun, Ada eteni aina kolmoselle asti tehden kunnarin ja voitto "Pinkeille" 4-2 ja koko joukkue pääsi kolmoselle nauttimaan voitosta.

Sara Rosti ja Aamu Riissanen olivat palkitut

Lukkari Sara Rosti jatkoi vahvasti lautasen vierellä ja onnistui välillä sekoittamaan vierailijan sisäpeliä. Aamu Riissanen johti takakentältä ulkopeliä ja sai tehdä muutaman hienon polttoheiton kotipesään. Sisällä Aamu pelasi vahvaa peliä ja taisi varma kunnarikin mennä kun pallo osui keskelle tolppaa.

Jokerikolmikko Riikonen, Varonen ja Purmonen tekivät tulosta

Jokerit olivat myös tärkeitä lenkkejä joukkueen voitossa, vaikka välillä tehtävät saivat vähän odottaa. Tuulin tavoin kahdesti kotiutuksissa onnistuivat Kiida Helminen, Tua Riissanen sekä Viivi Hirvonen. Kahdesti puolestaan juoksun arvoisesti etenivät Sonja Purmonen, Viivi Hirvonen sekä Sole Riissanen. Ulkopelissä kaikki taistelivat hienosti ja pysyivät pelisuunnitelmassa.

Nuorten Superi jatkuu maanantaina 3.6. klo 18.00 Pallokentällä.

Vastustajaksi saapuu Oulun Lippo. Tervetuloa katsomaan nuorten huippupesistä.

Maksu