NSS ViU - Sotkamo 2-0

26.5.2024

Huomionosoituksia, kutsuvieraita ja yleisöä sekä kotijoukkueelle voitokas tulos seuran 110-vuotisjuhlaottelussa

Avausjakso vahvaa sisäpeliä (24-1)

Ensimmäinen sisävuoro ei vielä tuottanut juoksua ja Sotkamo meni omalla tasoittavallaan 0-1 johtoon. Runsaslukuinen yleisö sai nähdä kotijoukkueen vahvaa sisäpeliä ja varmaa ulkopeliä. Toisessa sisävuorossa rupesi tapahtumaan: Tua Riissanen löi merkkaamattoman lyönnin ja Viivi Hirvonen juoksi tasoituksen 1-1. Heti perään Sotkamon ulkokenttä hermoili ja ViU siirtyi jo 3-1 johtoon. Jenna Storhammarin lyönti painui kenttään ja kärkietenijä Sini Suihko toi neljännen juoksun. Sara Rosti löi merkistä väliin ja Suihko iski kaksi juoksua. Näin oli ViU siirtynyt 7-1 johtoon. Ulkopeli toimi vahvasti lukkari Sara Rostin johdolla ja sisäpeliä pyöritettiin kahdella kärjellä onnistuneesti. Kiida Helminen ja jokeri Jenna Storhammar löivät molemmat vielä kunnarin. Jakson loputtua oli taululla kovat numerot 24-1.

Toinen jakso pelattiin nöyrästi (11-1)

Sotkamo pidettiin nollilla ja omalla tasoittavalla vuorolla tehtiin heti kolme juoksua Kiida Helmisen, Ada Reijosen ja jokeri Tua Riissasen hienoilla lyönneillä. Toinen jakso ratkesi lopullisesti heti seuraavassa sisävuorossa kun tehtiin viisi juoksua lisää ja tilanne oli jo 8-0. Loppujakso oli jo vähän rauhallisempaa ja nautittiin juhlaottelun tunnelmasta, jakson loppulukemat 11-1 löi Aamu Riissanen ja juoksun toi Martta Muuttoranta.

Kotijoukkueen palkitut Sini Suihko ja Jenna Storhammar!

Sini Suihko pelasi mainiosti siepparina ja toi kärkietenijänä viisi juoksua ja löikin vielä kaksi juoksua. Jokeri Jenna Storhammar löi yhteensä kahdeksan juoksua, kunnarin ja seitsemän tavallista. "Store" ehti vielä tuodakin kolme juoksua.

Viinijärvi loi 45 kolmostilannetta ja Sotkamo 8

Kotijoukkueen tilastot (Lyödyt ja tuodut)

Sini Suihko 2 + 5, Aamu Riissanen 2 + 4, Sole Riissanen 0 + 4, Kiida Helminen 1+5 + 4, Ada Reijonen 4 + 1, Sara Rosti 2 + 1, Pilvi-Maaria Taurama 1 + 1, Viivi Hirvonen 0 + 5, Martta Muuttoranta 1 + 3, Jenna Storhammar 1+7 + 3, Tua Riissanen 4 + 1, Sonja Purmonen 0 + 3.

Lisäksi kärkilyönneissä täydet 100%

Martta Muuttoranta 8 / 8 ja Aamu Riissanen 7 / 7. Kiida Helminen ja Jenna Storhammar molemmat keräsivät yhdeksän kärkilyöntiä.

Viinijärvi jatkaa kolmen ottelun voittoputkessa ja on lohkon ainut joukkue ilman pistemenetyksiä.

Pelit jatkuvat sunnuntaina 9.6. klo 13.00 jolloin pelataan Bolt Areenalla ja kohdataan paikallispelissä JoMa.