NSS ViU - Haapajärvi 2-0 (8-1, 15-4)

19.5.2024

Mallikas kotiavaus toi täydet sarjapisteet

Viinijärven Urheilijoiden Naisten Suomensarjanjoukkue aloitti myös kotonaan vahvasti ja kaatoi Haapajärven Pesäkiilat puhtaasti 2-0. 

Avausjakso alkoi vielä hermostuneesti, mutta toisessa sisävuorossa rupesi tapahtumaan. Jokeri Jenna Storhammar löi pallon takakentältä läpi ja kotipesään juoksivat Martta Muuttoranta sekä Viivi Hirvonen. Pitkässä sisävuorossa Kiida Helminen löi merkistä saumaan ja Storhammar juoksi kotipesään tilanteeksi 3-0. Heti perään Muuttoranta löi ja Pilvi-Maaria Taurama toi kotijoukkueen neljännen juoksun. Jakso eteni täysin Viinijärven Urheilijoiden hallinnassa lukkari Sara Rostin johdolla. Etukenttäpelaajat Sini Suihko ja Martta Muuttoranta polttivat etenijöitä takapesille ja lopuista huolehtivat 2-puolen pelaajat Pilvi-Maaria Taurama ja Ada Reijonen. Näin avausjakso Viinijärvelle 8-1.

Toinen jakso alkoi Haapajärven Sanni Hirvasojan lyötyä pallon maisemiin kolmospuolelta, mistä oli tuloksena kunnari ja yksi tavallinen juoksu ja taululla numerot 0-2. Muutamat ehtivät jo pelätä, että miten tässä käy. Vastaus tuli nopeasti, kun Sini Suihko pamautti tyhjään kenttään kunnarin. Heti perään Aamu ja Sole Riissanen järjestivät ajolähtötilanteen Kiida Helmiselle. Ensin merkatulla lyönnillä Suihko toi tilanteeksi 2-2. Tämän jälkeen upea lyönti ja pallo maisemiin tuloksena kolme juoksua ja myös Kiidalle kunnari, hetkessä oli Viinijärvi siirtynyt 5-2 johtoon. Kotijoukkue pelasi uuvuttavaa pitkää sisävuoroa tehden vielä neljä juoksua lisää. Vuoropari päättyi, kun Taurama löi ja Helminen toi tilanteeksi 9-2. Kaksi ja puolituntinen peli päättyi ja toinen jakso Viinijärvelle peräti 15-4.

Kotijoukkueen palkitut Helminen ja Suihko

Kiida Helminen pelasi vahvasti ulkona ja sisäpeli oli 100%:sta. Kiida löi peräti kahdeksan juoksua. Toinen palkittu Sini Suihko poltti Haapajärven etenijöitä ja pelasi varmasti ulkona. Kiidan tavoin kunnarin lyönyt Sini, meni kärkenä kentälle ja toi ottelussa kuusi juoksua. Sisäpelissä myös vahvasti esiintyivät Aamu ja Sole Riissanen, jotka rakentelivat hyvin tilanteita. Aamu löi kolme ja toi neljä juoksua. Sole löi yhden ja juoksi kahdesti kotipesään ennen palloa. Takakentällä Aamu ja Sole tekivät tyhjäksi monta Haapajärveläisten yritystä. Jokereista Jenna Storhammar löi kolme juoksua. Ulkopelissä lukkari Sara Rosti johti joukkoja ja sai hyvin apua koko ulkokentältä, vaikka pieniä virheitä sinne vielä mahtui.

Naiset ovat nyt pelanneet kaksi peliä ja ottaneet kummastakin pelistä täydet kolme sarjapistettä. Seuraavaksi ruvetaan valmistautumaan viikon päästä olevaan kotipeliin.

Avausotteluun oli saapunut lähes 150 katsojaa seuraamaan Naisten kauden ensimmäistä kotiottelua. 

Katsomossa riitti tunnelmaa ja kannustusta.