Naisten Suomensarja palasi voittojen tielle

3.7.2024

ViU - Kitee 2 -0 (15-3 ja 7-5)

Viinijärven Urheilijoiden naisten suomensarjanjoukkue otti kauden seitsemännestä pelistä kuudennen voittonsa. Kuvassa oleva Aamu Riissanen oli vahvassa pelivireessä ja sai ansaitusti ykköspalkinnon.

Avausjakso oli kotijoukkueelta vahvaa sisäpeliä ja orkesteria johtivat jokeripelaajat Jenna Storhammar, joka sai ottelussa kakkospalkinnon, sekä Rilla Mehtätalo. Avausjakso ratkesi toisessa vuoroparissa, jossa kotijoukkue teki peräti kahdeksan juoksua. Ensiksi Sole Riissanen löi kovaa ja Sini Suihko juoksi tilanteeksi 4-2. Heti perään löi Storhammar läpi ja toiselta puolelta kenttää Mehtätalo. Näin oli tilanne hetkessä 7-2. Kun vielä Sini Suihko ja Aamu Riissanen onnistuivat kahdesti sekä Pilvi-Maaria Taurama kerran, oli tilanne kotijoukkueelle vuoron vaihtuessa 11-2. Loppujakso mentiin tasapäisesti ja jakso päättyi 15-3.

Toisen jakson alku oli hankala ja Kitee karkasi 0-3 johtoon. Kiida Helminen käynnisti takaa-ajon ja tilanne vuoron vaihtuessa tasan 3-3. Kolmannen tasoittavalle tultiin Kiteen johtaessa 4-5. Etupesät saatiin täytettyä ja otettiin aikalisä. Aamu Riissanen järjesteli pesät täyteen ja Jenna Storhammar kiitti ja kotiutti Sara Rostin. Perään vielä onnistuivat merkkaamattomissa lyönneissään Sole Riissanen sekä Ada Reijonen. Viinijärvi johtoon juoksuin 7-5. Viimeinen ulkovuoro pelattiin huolella eikä Kiteen annettu täyttää pesiä. Arvokkaat kolme sarjapistettä jäivät Viinijärvelle.

Palkitut pelaajat

Viinijärveltä palkinnon ansaitsi Aamu Riissanen, joka löi kolme ja toi seitsemän juoksua ollen sisäpelissä erehtymätön. Toinen palkittu Jenna Storhammar löi kuusi juoksua ja sai tukea Rilla Mehtätalolta, joka löi kolme juoksua. Sini Suihko toi ottelussa viisi juoksua ja Sole Riissanen pelasi siskonsa tapaan sisällä 100 prosenttisesti, lyöden kaksi ja tuoden kolme juoksua. Kiida Helminen puolestaan aloitti toisen jakson takaa- ajon ja löi kolme juoksua. Kiteeltä Palkittiin kärkenä pelannut Jonna Happonen, joka toi neljä juoksua, toinen palkittu oli hyvin lukkarina pelannut Tuuli Riikonen. Jokeri Julia Hacklin löi kolme juoksua saaden hyvää tukea Pilvi Hurrilta kahdella lyödyllä juoksulla. Myös nuoret Iiris Varonen, Tiina Kostamo ja Venla Vuorikari näyttivät sisäpeliosaamista. Eniten kärkilyöntejä vierasjoukkueesta 70 prosentin teholla keräsi Ida-Sofia Lehto.

Lauantaina 6.7. kohdataan sarjan kärkipelissä Pallokentällä

Kannuksen Ura

Peli alkaa klo 17.00 ja nyt toivotaan kovaa kannustusta kentälle. Otteluun on vapaa pääsy.