Kolme uutta sopimusta

4.10.2024

Martta Muuttoranta ja Sara Rosti jatkavat Viinijärvellä, uutena kasvona "pinkkipaitoihin" liittyy Aliisa Yli-Kortesniemi. Kaikille sovittu vuoden mittainen sopimus.

Seuran oma kasvatti Martta Muuttoranta jatkaa Viinijärvellä. Etukentällä aikaisemmin pelannut Martta aloittaa Ykköspesiksen harjoitteluryhmässä treenaamisen. Jatkossa keskitytään linjapelaamiseen. Näin haetaan harjoitteluun ja pelaamiseen uusia työkaluja. "Maren" vahvuuksia on kovien lyöntien torjunta ja jatkossa on tarkoitus opetella pelin lukemista ja hyödyntää hyvää ja nopeaa heittokättä myös nuorten superin peleissä. Määrätietoisen fysiikkaharjoittelun sekä sisäpelissä uuden lyöntitekniikan opetteleminen kuuluvat ehdottomasti tulevan harjoituskauden tavoitteisiin.

Sara Rosti siirtyy lautasen vierestä ulkokentälle. Sara lähtee hakemaan pelipaikkaa vastaanottavana kulmapelaajana. Sara kuitenkin ylläpitää omalla ajalla myös lukkaripelaamista, määrätietoinen harjoittelu kohdistuu kuitenkin ulkokentälle pois kotipesästä. Henkilökohtaisena tavoitteena on ehjä harjoitus- ja pelikausi.  Viime vuosina käynyt vähän huonoa tuuriakin ja motivaatio on ollut välillä kovalla koetuksella. Saran vahvuuksia on ehdottomasti vahtina pallojen pysäyttäminen ja kovien lyöntien kiinniotto. Tämän tueksi tulee myös erilaiset liikesuoritukset polttoheittoineen. Fysiikan ja sisäpelin kehittäminen ovat myös tärkeitä omalla pelaajapolulla. Sara saa myös ensi kesänä pelata nuorten superpesiksen pelejä.

19 - vuotias Aliisa Yli-Kortesniemi siirtyy Viinijärven naisten ykköspesiksen harjoitusryhmään. "Allu" aloitti syksyllä erityisopettajan opiskelut Joensuussa, ja ne kestävät viisi vuotta. Aliisa on Nurmon Jymyn kasvatti ja nuoresta iästä huolimatta jo pelannut paljon. Aliisa on ollut mukana Lapualla naisten superin harjoitusryhmässä ja pelannut Vaasan Mailattarissa yhden superpesisottelunkin ja ykköspesistä Lappajärvellä sekä Jalasjärvellä, missä pelasi viime kesänä. Allu lähtee hakemaan pitkäjänteisesti ja kovalla työllä pelipaikkaa Viinijärvellä. Nuorempana lukkarina ja viime kesänä linjassa pelannut Aliisa lähtee kehittämään ensiksi kunnolla fysiikkaa ja sitten keskitytään ulkopeliin ja sisäpeliin.

Mielenkiintoinen kolmikko, kaikki hakevat uusia haasteita todella nälkäisinä 

Martta aloitti harjoittelun myös pesäpalloakatemian aamuissa. Siitä saa hienosti tukea omalle harjoittelulle, jota varmasti myös motivoi uuden lyöntitekniikan opettelu. Sara, joka Maren tavoin vaihtaa pelipaikkaa, sai varmasti motivaatiota viime kesän loppukauden nousupeleissä, joissa juuri otti vastuuta, onnistuen mainiosti. Lisäksi jatkossa Sara pystyy myös entistä enemmän satsaamaan harjoitteluun kotiympäristössä Kiteellä. Aliisa pääsee aloittamaan pitkäjänteisen kovan harjoittelun uudessa ympäristössä.  Sitä varmasti auttaa myös samanlainen sitoutuminen opiskeluuna, johon kuuluvat myös akatemian aamutreenit. Lisäksi harjoittelu ja pelaaminen tapahtuu lähellä, joten matkustaminen  vähenee tukien enemmän urheilijan elämää.