Kunnarileiriläiset valtaavat Liperin

12.6.2024

Suomen Pesäpalloliiton Itäisen alueen alueleiri - Kunnarileiri- järjestetään Liperissä 14.6. - 16.6.2024

Leiri järjestetään nyt kolmatta kertaa. ViU avasi PPL:n alueleirikäytännön Liperissä kesällä 2022. Viime kesänä järjestäjänä toimi Jyväskylä. Tälle kesälle ViU sai toistamiseen leirin järjestelyvastuun osana seuran 110 vuoden juhlintaa.

41 joukkuetta ja lähes 600 leiriläistä tuovat kuhinaa Liperin pidennettyyn viikonloppuun.

Pelit alkavat perjantaina klo 13.00 ja jatkuvat aina sunnuntaihin klo 17.00 asti.

Otteluita pelataan Viinijärven Pallokentällä, Liperin Kirkonkylän urheilukentällä, Salokylän koulun kentällä, Honkamontun kentällä, Patteriston uuden koulun kentällä, Paloaukean Parkour kentällä ja Jyrin Hiekkatekonurmikentällä. Otteluita pelaavat G - F - E -ikäiset tyttö- ja poikajuniorit. Pelejä tuomaroivat Kunnarileirin omat nuorisotuomarit.

Leirikeskuksena toimii Ylämyllyn koulun Paloaukean yksikkö. Se toimii myös majoituskouluna ja majoittujia on myös Jyrin yksikössä. Paloaukean yksiköstä löytyy myös perinteinen "leirikanslia". Leiriläisten ruokahuolto hoidetaan Paloaukean koulun ruokalassa yhteistyössä Liperin Kunnan henkilökunnan sekä vapaaehtoisten talkoolaisten avustuksella. Myös koko leirin toiminnot hoidetaan seuran talkoolaisten voimin.

Lauantai-illan tapahtuma on avoin kaikille, kuten myös leiripelien seuraaminen Liperin alueen kentillä. 

TERVETULOA seuraamaan Itä-Suomen alueen nuorimpien pesisjunioreiden osaamista ja peli-iloa!

Leirin ajan leiriläisten vapaa-aikaa varten toimii Jyrin liikuntahallissa oma tapahtuma-alue. Siellä voi pelata, leikkiä, rauhoittua tai vaikkapa purkaa jäljelle jäänyttä energiaa hyppimällä pomppulinnassa.

Leirillä pelataan myös 1980 -luvun klassikko, jossa leirin tuomarit kohtaavat valmentajat keskinäisessä pesäpallo-ottelussa. Ottelu pelataan lauantai-iltana klo 20:00 alkaen Jyrin hiekkkatekonurmella. Paikalle saapuu yllätysvieraita, kioski ja makkaranmyyntikin toimivat lauantai-illan tapahtumassa.