Kahden pisteen voitto Supervuoroparissa

20.6.2024

Savoon yksi piste SiiPe:n matkassa. ViU - SiiPe 19.6.2024 2-1S (7-1, 3-4, 5-2)

Vaikeuksien kautta voittoon

Etukäteen tiedettiin että ottelusta tulee vaikea, takana kunnarileirin pitkät talkoovuorot. Pitkä Lapuan reissu josta kotiutuminen aamuneljältä. Porukkaa kipeenä ja toipilaana, kaikesta huolimatta viisi peliä ja yhtä monta voittoa. Pitää muistaa myös että vierailija Siilinjärvi pelasi myös hyvin ja ehdottomasti ansaitsi jaksopisteen.

Avausjaksoa piti ulkopeli pystyssä

Varsinkin takatilanne pelaaminen oli iskussa ja kakkospuolen linjapelaajat Pilvi-Maaria Taurama ja Ada Reijonen polttivat etenijöitä kotipesään ihan kohtuullisesti pelanneen lukkari Sara Rostin räpylään. 

Toisella jaksolla sisäpeli puuroutui

Jakso alkoi vielä tuloksellisesti hyvin ja jokeri Jenna Storhammarin lyönneillä mentiin 2-0 johtoon. Aineksia olisi ollut useampaankin juoksuun mutta harmittavasti tuli isoja kahden palon lyöntivuoroja jotka sotkivat sisäpeliä pahasti. Siilinjärvi pääsi toisessa sisävuorossa kotijoukkueen virheillä 2-3 johtoon ja pitivät pintansa loppuun asti vieden jakson 3-4.

Kauden ensimmäinen supervuoro

Onneksi supervuoroon saatiin ottelun paras sisävuoro ja tuloksena viisi juoksua. Storhammar löi ja Sole Riissanen syöksyi 1-0 johtojuoksun. Heti perään Viivi Hirvoselta upea lyönti ja Sini Suihko taisteli kotipesään 2-0 johdon. Kotiutuksissa onnistuivat vielä Martta Muuttoranta, Taurama sekä Suihko. Ulkopeliä pelattiin varman päälle eli reunat kiinni. SiiPe teki kaksi juoksua hienosti pelanneen Emmi Julkusen sekä Sanni Salkusen lyönneillä. Superi kuitenkin Viinijärvelle 5-2 ja kaksi tärkeää sarjapistettä.

Viinijärven palkitut Pilvi-Maaria Taurama ja Jenna Storhammar

Ykköspalkittu Pilvi-Maaria Taurama teki tärkeitä ulkopelisuorituksia ja oli sisäpelissä 100 prosenttinen. Kärkilyönnit 7 / 7 yksi lyöty ja tuotu juoksu. Jenna Storhammar löi neljä juoksua. Aamu ja Sole Riissanen toivat ottelussa kumpikin kolme juoksua. Sisäpelissä valopilkkuja olivat oman roolinsa hoitaneet Viivi Hirvonen sekä jokerina pelannut Tua Riissanen joka löi myös kaksi juoksua.

Siilinjärveltä palkittiin vahvasti pelanneet Emmi Julkunen ja Sanni Katainen.

Hyvillä mielin pienelle tauolle

Viisi peliä ja viisi voittoa on aina hyvä lähtö kaudelle. Vastoinkäymiset myös tuovat esille kehitettäviä asioita. Joukkueen tavoite on olla parhaimmillaan elo-syyskuussa ja peliä kehitetään täysin ennalta laaditun suunnitelman mukaisesti.

Pelit jatkuvat Pallokentällä torstaina 27.6. jolloin kohdataan toistamiseen JoMa.

 

Ottelussa nähtiin uusi kasvo vinkun paidassa; Enni Sauvala

Enni on tällä hetkellä Lappeenrannan Pesäysien pelaaja ja on Viinijärven Urheilijoiden käytettävissä heinäkuun loppupuolelle asti.

Enni tuo lisää leveyttä etukenttäpeliin

Ennin oli tarkoitus pelata etukentällä ja antaa lepoaikaa ison kuorman pelaajille, harmittavasti kuitenkin käsi kipeytyi alkuviikon treeneissä ja esti ulkokentällä pelaamisen. Halusimme kuitenkin että Enni pääsee kaarelle ja pelitapaan mukaan, vaikka rooli jäi pelissä pieneksi hoiti hän omat tehtävänsä hienosti ja löi avausjuoksunkin Viinijärven paidassa.

Edetään rauhassa peli kerralla

Tarkkaillaan rauhassa Ennin käden kuntoa ja edetään sen mukaan. Totta kai harmittaa Ennin puolesta, olisi ollut mukava nähdä hänet ulkokentällä pelaamassa. Toivotaan että kädessä ei olisi mitään mennyt rikki.

Maksu