Kahdeksan joukkueen harrasteturnaus Lappeenrannassa

28.8.2024

Harrastepesisporukka kävi viime viikonloppuna huuhtomassa Lappeenrannan turnauksesta kultaa.

ViUn alkulohkossa pelasi Pieksämäki, Imatra ja Kouvola Woikantori. 

Aamupeli klo 11 ja vastassa Pieksämäki. Ottelu ViU:lle 5-1, ulkopeli oli rautaista lukkarina häärineen Jarin ja Antti+Eelis -etukentän johdolla. Sisäpeli hieman takkuista.

Tästä suoraan klo 12 vastassa IPV, ottelu viulle 10-11 ja tämä peli olikin vastakohta edelliseen, ulkopeli sakkasi pahemman kerran virheet kertaantui ja kertaantui, kun taas sisäpelissä alkoi niinsanotusti lakut laulamaan. Kapteeni Juulian räpylä oli tässä pelissä sen verran lämmin, ettei sitä uskaltanut laskea kuivalle nurmelle.

Ennen alkulohkon viimeistä peliä joukkueenjohtaja sai korvanappiin tiedon että finaalipaikka on jo varma. Klo 15 Kouvola Woikantori- ViU: 4 -14.
Pelaajavalmentajapelinjohtaja Lauri ”laaka” Tanninen ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin ja laittoi kokoonpanon aivan uusiksi. Tästä pienestä herättelystä johtuen pelattiin turnauksen raikkainta sisä- ja ulkopeliä. Ottelun ehdoton MVP menee Laurille. Sisäpelissä monipuolista pelaamista ja yksi kentän halkaisu josta tuloksena 1+3.

Finaali klo 16, vastassa Kouvola auto-suni.  Tämä ottelu olikin jännitysnäytelmä, jonka varsinainen peliaika päättyi tasan 3-3 ja edettiin kotiutuslyöntikisaan, joka Viulle 4-3.
Ottelu alkoi Viun kannalta hienosti kun ensin pidettiin kaveri nollilla ja sitten tultiin sisälle ja iskettiin 3-0 johtoon Mörkö G:n johdolla. Mitä pidemmälle jakso eteni, niin kaveri vain kimmersi ja kimmersi tasoihin, kun taas ViU:n sisäpeli sakkasi. 
Kotiutulyöntikisa olikin kuin elokuvaa. Kristian lyö ekassa parissa upean juoksun kakkosrajapienellä 1-0, Jari jatkaa valtavalla kakkosluukkuvedolla, josta tuloksena 1+1, josta vielä Antti merkatulla kolmossauman vedolla tilanteeksi 4-0 ja eikun ulos puolustamaan. KPL löi kahdella ekalla parilla juoksut hienoilla lyönneillä, mutta sitten kolmas ja neljäs pari ei onnistunut. ViU vetäytyi viimeiselle parille kenttärajojen reunoille ja ei hetkeäkään, kun juhlat oli pystyssä! 
 

Hopeaa Kouvola auto-suni ja pronssille Pieksämäki. Keskellä kultaa Vinkulle saalistanut joukkue

Viinijärven joukkue tahtoo lähettää kiitokset Lappeenrannan suuntaan hienosti järjestetystä turnauksesta ja vielä erityismaininta upeasti tuomaroinneille nuorisotuomareille!